Interventie minim invaziva in premiera la MEDSTAR General Hospital

Dr.Stefan-Mindea-38-1200x801.jpg

DR STEFAN MINDEA, specialist in neurochirurgie minim invaziva, absolvent al renumitei Universitati americane Stanford, a efectuat o noua interventie in premiera la MEDSTAR General Hospital. Echipei sale de specialisti i s-a adresat un pacient diagnosticat cu spondilolistezis, afectiune ce provoaca dureri foarte mari la nivel lombar in pozitia in picioare sau in timpul mersului.

“Spondiloliza este o fractura de stres. Se produce la nivelul unei parti a vertebrei numita „pars interarticularis”, care este o portiune osoasa situata intre cele doua fatete articulare, de aceiasi parte. Exista astfel doua asemenea structuri la nivelul corpului vertebral, una situata la stanga si cealalta la dreapta.

Aproximativ 90% sunt localizate in regiunea lombara inferioara. Aceasta fractura de stress poate surveni uni sau bilateral. Daca este lasata netratata poate evolua inspre spondilolisteza. Aceasta este o problema mult mai serioasa, insemnand alunecarea unei vertebre in raport cu vertebra inferioara. Ambele patologii pot cauza dureri importante de spate.

Simptome

  • durere lombara inferioara
  • spasm si contractura musculara lombara
  • durere care iradiaza de-a lungul piciorului”

In aceasta situatie, echipa condusa de DR STEFAN MINDEA a efectuat o interventie minim invaziva TLIF cu sistem Medtronic Sextant II.

 

 

 

spondilolistezis

Cand facem acest lucru la pacienti dupa o anumita varsta, trebuie sa inlocuim structural coloana. Daca nu este stabila coloana si daca nu are o fixare buna, treptat ne intoarcem la acelasi rezultat. Iar fixarea coloanei este o interventie foarte delicata pentru ca de obicei implica aborduri clasice. Sa se taie musculatura, sa se vada exact unde se pune surubul.

Tehnicile pe care le folosim noi nu implica taierea musculaturii, sa vedem punctele unde intra surubul. Noi verificam cu o siguranta care s-a dovedit de fapt, este mult mai inalta decat la interventia clasica. Totul este vazut cu aparatura, cu fluoroscopie, cu navigatie. Si noi putem astfel sa rezolvam foarte multe cazuri fara morbiditatea coloanei, musculaturii, fara aborduri clasice si cu o siguranta si precizie mult mai mare, a precizat Dr Stefan Mindea, specialist neorochirurgie minim invaziva.

Diferenta dintre metoda clasica si cea minim invaziva este, din punctul de vedere al pacientului, ca durata de spitalizare scade de la una-doua saptamani, la maximum doua zile. De altfel, pacientul asupra caruia a intervenit echipa Dr Stefan Mindea la MEDSTAR General Hospital a fost externat a doua zi, fara a mai acuza durerile lombare care il chinuiau inainte de operatie si putand merge fara nicio problema.

Pentru detalii despre interventii neurochirurgicale minim invazive solicitati detalii la numerele de telefon ale MEDSTAR General Hospital, 0241.638.251, 0722.574.250, 0241.940.

 

Acces nevazatori

Descarcati programul NonVisual Desktop Acces, care ofera persoanelor cu dizabilitati vizuale posibilitatea de a consulta site-ul nostru.

Apasa AICI

Urmareste-ne pe Facebook

Urmareste-ne pe Facebook

Call Now Button
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support