Efectele stresului asupra organismului

efectele-stresului.png

Efectele stresului asupra organismului

  • Dureri musculare, ritm accelerat al inimii si respiratie rapida, acestea sunt cateva semne cu ajutorul carora identificam prezenta stresului. Hormonii dvs se pregatesc fie pentru a lupta cu amenintarea, fie pentru a fugi de ea. Daca acest lucru se intampla prea des, poate in fiecare zi, se poate vorbi despre un stres cronic si poate afecta diferite parti ale organismului.
  • Hormonii sunt substante chimice care spun anumitor parti ale organismului sa intre in actiune. Glandele suprarenale produc acele substante care te ajuta sa lupti sau sa fugi de pericol, cum ar fi adrenalina, noradrenalina sau cortizol. Cand aceste substante sunt produse constant pentru o lunga perioada de timp,
    organismul este afectat prin slabirea sistemului imunitar, sistemului osos, sistemului muscular si va pot crea probleme cu somnul.
  • Cand nivelul de stres este foarte ridicat, puteti resimti dureri abdominale sau stari de greata. Aceste lucruri sunt normale, deoarece organismul dvs incetineste sau opreste procesul de digestie in timp ce lupta pentru a va ajuta sa va concentrati.
  • Daca stresul va afecteaza prea des sistemul digestiv, va puteti confrunta cu diaree sau constipatie si poate afecta capacitatea corpului de a asimila substantele nutritive. Exista, de asemenea, o legatura intre stres si sindromul de colon iritabil, care poate provoca dureri de burta si crampe, precum si constipatie si diaree.
  • Persoanele care sufera de stres pot manca mai mult sau pot manca mai multe alimente nesanatoase. De asemenea, pot consuma mai mult alcool sau pot fuma excesiv. Toate acestea pot duce la arsuri la stomac si reflux gastro-esofagian. Daca nu sunt tratate, acestea pot conduce la aparitia ulcerului.
  • Când sunteti stresat, muschii din cap, gat si umeri se contracta. Acest lucru poate duce la dureri de cap si la migrene. Tehnicile de relaxare va pot ajuta sa scapati de stres.
  • Stresul poate afecta menstruatia la femei, care se poate transforma intr-un proces dureros.
  • Cand sunteti stresat, puteti respira mai greu sau mai repede. Aceasta poate fi o problema daca suferiti de o afectiune cum ar fi astmul sau o boala pulmonara, cum ar fi emfizemul
  • Hormonii produsi de organism atunci cand sunteti stresati pot afecta inima. Ei pot duce la cresterea tensiunii arteriale si chiar la aparitia infarctului sau a accidentului vascular cerebral.
  • Cand sunteti stresat, ficatul elibereaza glucoza in sangele dvs. Acest lucru poate duce la aparitia diabetului. Gestionarea stresului va poate ajuta sa va controlati glicemia.
  • Doar 30 de minute pe zi de exercitii moderate pot ajuta la imbunatatirea starii de spirit si la limitarea efectelor stresului asupra organismului. Iar daca aceste activitati se petrec in aer liber, la soare, este cu atat mai bine!

sursa: www.webmd.com

efectele stresului

 

 

 

Acces nevazatori

Descarcati programul NonVisual Desktop Acces, care ofera persoanelor cu dizabilitati vizuale posibilitatea de a consulta site-ul nostru.

Apasa AICI

Urmareste-ne pe Facebook

Urmareste-ne pe Facebook

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
×