Insuficienta venoasa cronica – tratamentul modern in sistemul privat

Insuficienta-venoasa-cronica.jpg

Insuficienta venoasa cronica

„Insuficienta venoasa cronica reprezinta acea afectiune în cadrul careia este afectata scurgerea normala a sangelui si devine manifesta atunci cand la suprafata pielii apar acele dilatatii venoase sinuoase, anfractuoase, care, pe langa aspectul inestetic, determina asupra pacientului o serie de modificari mai ales in stadiile evolutive
ale acestei afectiuni.

De cele mai multe ori, pacientul se adreseaza medicului de familie, asa ar trebui de cele mai multe ori, dar pacientii vin in cabinetul specialistului si mai ales la chirurgul generalist sau chirurgul vascular fie in forma incipienta cand exista aceste venectazii sau telangiectazii, o faza incipienta a insuficientei venoase cronice, dar de cele mai multe ori vin in aceasta faza cand presiunea hidrostatica la nivelul sistemului venos superficial este foarte crescuta, apar aceste dilatatii venoase sinuoase anfractuoase, si nu numai, de cele mai multe ori ele sunt insotite atat de fenoneme inflamatorii locale, manifestate prin tromboflebita superficiala, varicoflebite, sau în faze avansate, cu ulceratii prezente la nivel tegumentar.

Pacientul vine în cabinet si adreseaza o serie de intrebari. In mintea pacientului se naste intrebarea daca el, indiferent de forma evolutiva pe care o prezinta, poate beneficia de acel tratament de care aude ca se poate efectua fara o interventie chirurgicala. Si atunci raspunsul este: se poate efectua, daca evaluam corect aceasta afectiune. A face un tratament nonchirurgical unui pacient care prezinta deja stadii evolutive avansate ale bolii contravine cu practica pe care noi o cunoastem.”

S. L. Dr. Mihaela Pundiche, medic primar chirurgie generala

MEDSTAR General Hospital

Acces nevazatori

Descarcati programul NonVisual Desktop Acces, care ofera persoanelor cu dizabilitati vizuale posibilitatea de a consulta site-ul nostru.

Apasa AICI

Urmareste-ne pe Facebook

Urmareste-ne pe Facebook

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
× Cu ce te pot ajuta?