PACHETE PENTRU SCREENING DIABET ZAHARAT, NUTRITIE SI BOLI METABOLICE


Pachetul nr. 1

Diabetul reprezinta o boala cronica, caracterizata prin cresterea nivelului glucozei in sange. Incidenta diabetului zaharat a crescut foarte mult in ultimul timp si este prezenta la varste din ce in ce mai tinere datorita cresterii numarului de persoane supraponderale sau obeze.

Cu toate acestea, multe persoane cu diabet zaharat de tip 2 ajung tarziu la medic pentru ca ignora anumite simptome sau neglijeaza efectuarea analizelor de laborator.

Factorii de risc pentru aparitia diabetului zaharat sunt: excesul ponderal, sedentarismul, istoricul familial, varsta, diabetul gestational, sindromul de ovar polichistic, hipertensiunea arteriala si dislipidemia.

Prevenirea complicatiilor asociate diabetului zaharat se realizeaza prin controale medicale periodice si teste de laborator.

Astfel, in cadrul MEDSTAR General Hospital este disponibil pachetul care include consult diabetologic si analize de laborator: glicemie, hemoglobina glicozilata, creatinina serica, TGO/TGP, examen sumar urina.

Pachetul nr. 2

Relatia dintre obezitate si diabet este foarte stransa. Consecinta excesului ponderal o reprezinta insulinorezistenta care in timp poate duce la aparitia hiperglicemiei prin epuizarea rezervei de insulina, principala cauza de aparitie a diabetului zaharat de tip 2, sindrom metabolic, boli cardiovasculare.

Totodata, 90% din pacientii diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2 asociaza exces ponderal sau obezitate.

Scaderea in greutate, alimentatia echilibrata, activitatea fizica pot preveni dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2 si deopotriva contribuie la un control glicemic bun la pacientii diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2.

Pachet: consultatie nutritie, screening diabet (glicemie, hemoglobina glicozilata)

Pachetul nr. 3

Obezitatea trebuie privita ca o patologie a intregului organism, reprezentand o problema de sanatate cu afectare multisistemica.

Sindromul metabolic reprezinta una dintre complicatiile cele mai frecvente ale obezitatii. El este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare si diabet zaharat de tip 2.

Sindromul metabolic reprezinta o dereglare metabolica ce cuprinde ssimptome ce apar impreuna cu obezitatea abdominala, dislipidemia, toleranta alterata la glucoza, hipertensiunea arteriala, hiperuricemia.

Tratamentul implica prevenirea aparitiei diabetului zaharat si a bolilor cardiovasculare prin adoptarea unui stil de viata sanatos (alimentatie echilibrata, activitate fizica, scaderea in greutate), tratamentul factorilor de risc cardiovasculari, tratamentul dislipidemiei, a diabetului si a hipertensiunii arteriale.

Astfel, in cadrul MEDSTAR General Hospital este disponibil pachetul care contine: consultatie nutritie si evaluare de laborator (glicemie, hemoglobina glicozilata, TGO/TGP, LDL colesterol, HDL colesterol, trigliceride, acid uric).

Pachetul nr. 4

Pacientul cu diabet este mult mai expus riscului de a dezvolta boala arteriala periferica. Alterarea sensibilitatii dureroase poate intarzia momentul diagnosticului. In prezenta factorilor de risc, examenul clinic si indicele glezna brat pot confirma diagnosticul in stadiu timpuriu.

Indicele glezna brat este o metoda simpla, neinvaziva, de evaluare a pacientilor cu boala arteriala periferica.

Pacientul cu boala arteriala periferica poate prezenta claudicatie intermitenta, dureri musculare in repaos, ulceratii sau cangrena, insa in diabet pacientul poate ramane asimptomatic mult timp si tocmai de aceea este important sa se testeze regulat sensibilitatea periferica.

Pierderea sensibilitatii protective a picioarelor creste riscul de ulceratii si amputatii. Un procent din pacienti prezinta forme medii sau severe de neuropatie, formele hiperalgice putand fi chiar invalidante. Cu toate acestea, un procent de 50% din polineuropatiile diabetice pot fi asimptomatice si pacientii respectivi prezinta un risc de a nu constientiza leziunile de la nivelul picioarelor.

Calitatea vietii pacientului cu diabet depinde de precocitatea diagnosticului, controlul factorilor de risc si screeningul complicatiilor.

Pachet: consultatie diabet, teste neuropatie, indice glezna brat si analize de laborator (glicemie, hemoglobina glicozilata, TGP, creatinina, sumar de urina).

Solicita informatii despre aceste pachete la Biroul de informatii prin telefon 0241-940  sau prin email la programari@medstar2000.com

Acces nevazatori

Descarcati programul NonVisual Desktop Acces, care ofera persoanelor cu dizabilitati vizuale posibilitatea de a consulta site-ul nostru.

Apasa AICI

Urmareste-ne pe Facebook

Urmareste-ne pe Facebook

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
× Cu ce te pot ajuta?