Ziua Mondială a Siguranței Pacientului – 17 septembrie 2022

edit_1_.png
17 Septembrie – Ziua Mondială a Siguranței Pacientului
În regiunea europeană, potrivit OMS, 50-70% din problemele cauzate de erori în admininstrarea medicamentelor pot fi prevenite, prin abordări sistematice complexe a siguranței pacienților.
Volumul mare de muncă și lipsa cadrelor medicale, în regiunea europeană, contribuie la peste 20% din erorile de medicație.
Administrarea incorectă a medicamentelor este cauza a mai mult de jumătate din problemele prevenibile asociate asistenței medicale, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății.
În fiecare an, începând cu anul 2019, în 17 septembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Siguranței Pacienților, declarată de OMS pentru a evidenția importanța siguranței pacienților, pentru a crește conștientizarea și implicarea publicului, sporirea înțelegerii globale și stimularea solidarității.
edit_1_
edit_2_
edit_3_
edit_4_
edit_5_
edit_6_
edit_7_

Acces nevazatori

Descarcati programul NonVisual Desktop Acces, care ofera persoanelor cu dizabilitati vizuale posibilitatea de a consulta site-ul nostru.

Apasa AICI

Urmareste-ne pe Facebook

Urmareste-ne pe Facebook

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
× Cu ce te pot ajuta?