ACCESUL MASS-MEDIA | MEDSTAR General Hospital

Reprezentanții mass-media au acces numai cu acordul managerului spitalului, care va nominaliza în mod explicit locurile în care se poate filma sau persoanele cărora li se pot lua interviuri, cu respectarea drepturilor pacienților la intimidate și confidențialitate. Pentru aceasta, anterior, reprezentanții mass-media vor face demersuri scrise sau verbale în vederea obținerii acordului de principiu. În vederea desfășurării fluente a acestei activități, managerul spitalului a desemnat o persoană care să îndeplinească atribuțiile unui purtător de cuvânt al instituției.

Accesul reprezentanților mass-media în spital se face după următoarea procedură:

– delegații mass-media se prezintă la Recepția spitalului pentru identificare

– Referentul solicită actul de identitate și legitimația de acreditare

– Referentul prezintă regulile privind accesul mass-media în spital

– Referentul informează purtătorul de cuvânt despre prezența reprezentanților mass-media și nu permite accesul acestora decât la preluarea lor de către purtărorul de cuvânt.

Reprezentanții mass-media pot filma/fotografia în spital numai în spațiile pentru care managerul și-a exprimat acordul în mod explicit. Accesul la datele medicale ale pacienților, intervievarea sau filmarea acestora se poate face numai în conditiile legii, respectiv numai în urma primirii Acordului scris al pacientului sau al reprezentantului legal al acestora. Purtătorul de cuvânt al instituției îi însoțeste pe reprezentanții mass-media pe durata prezenței acestora în incinta spitalului.

Accesul mass-media în spital, când însoțește delegații oficiale, se face numai cu acordul conducătorului delegației și a Managerului și cu respectarea regulilor de acces și de comportament în instituție. Filmarea, fotografierea, înregistrarea audio a pacienților cu această ocazie se face cu respectarea normelor legale.

Reguli privind accesul mass-media în clinică

  • Accesul reprezentanților mass-media în MEDSTAR General Hospital se realizează doar în baza acordului dat de Manager
  • Accesul reprezentanților mass-media se face numai însoțit de către un reprezentant al spitalului desemnat de Manager;
  • Accesul în spital se face cu echipament corespunzător de protecție, pus la dispoziție de instituție
  • Reprezentanții mass-media nu vor lua interviuri, nu vor efectua filmări/fotografieri/înregistrări audio ale pacienților din cadrul spitalului decât după obținerea acordului scris al acestora

Purtator de cuvant

Dr. Mihalea Buriu

manager@medstar2000.ro

0241.940

Acces nevazatori

Descarcati programul NonVisual Desktop Acces, care ofera persoanelor cu dizabilitati vizuale posibilitatea de a consulta site-ul nostru.

Apasa AICI

Urmareste-ne pe Facebook

Urmareste-ne pe Facebook

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
× Cu ce te pot ajuta?