SISTEMUL DE MONITORIZARE SI PROTECTIA MEDIULUI


Protectia mediului, o cerinta imperativa a vremurilor prezente, nu reprezinta numai o solicitare a domeniului legislativ european si national, ci si o necesitate a modului de viata al omului modern.
Prin specificul activitatilor ce au loc in cadrul MEDSTAR General Hospital si in conformitate cu angajamentele luate prin Declaratia Politicii de Calitate fata de populatia deservita, au fost implementate o serie de masuri, atat legislative cat si administrative, care au ca scop monitorizarea, gestionarea si evaluarea factorilor de risc ce pot avea impact asupra mediului.

Conform Autorizatiei de Mediu nr.161 din 03.05.2010, emisa de catre Agentia pentru Protectia Mediului Constanta pentru reglementarea din punct de vedere a activitatii MEDSTAR General Hospital, unitatea medicala se angajeaza sa respecte prevederile cuprinse in OUG nr.195/2005 privind Fondul pentru Mediu, aprobata prin Legea nr.105/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. In acest sens, se desfasoara urmatoarele actiuni:

  • Deseurile spitalicesti si de laborator generate in cadrul institutiei sunt depozitate temporar in cutii de colectare si saci din PVC de unica folosinta, avizati de Ministerul Sanatatii, aflati in spatiu inchis, impermeabilizat si cu acces restrictionat, pana la preluarea lor de catre operatorul economic autorizat, avandu-se in vedere respectarea prevederilor Ordinului 1226/2012.
  • Evidenta gestiunii deseurilor se monitorizeaza si raporteaza lunar la Directia de Sanatate Publica Constanta, in conformitate cu HG 856/2002 si anual la Agentia pentru Protectia Mediului Constanta.
  • Se asigura respectarea legislatiei sanitare in vigoare cu privire la protectia apei prin colectarea apelor uzate tehnologice si descarcarea acestora in reteaua centralizata de canalizare gestionata de RAJA Constanta.
  • In vederea incadrarii in limitele prevazute de NTPA 002/2005, apele uzate se monitorizeaza anual, prin efectuarea de buletine de analiza care sunt inaintate autoritatii de mediu. In acest sens, pentru anul 2017 a fost intocmit de catre SC RAJA SA Constanta raportul de incercare nr.904/30.05.2017, care atesta buna gestionare a apelor uzate. Conform specificatiilor emise in Autorizatia de Mediu, raportul a fost inaintat si inregistrat la Agentia pentru Protectia Mediului Constanta cu nr.7685/31.05.2017
  • Se realizeaza instruiri si evaluari periodice ale personalului, avandu-se in vedere atat informatiile de ultima ora din domeniu, cat si cele anterioare.

MEDSTAR General Hospital promoveaza imbunatatirea conditiilor de trai prin responsabilizarea personalului si a populatiei deservite asupra necesitatii protectiei mediului. In acest sens, au fost intreprinse actiuni de colectare selectiva a deseurilor, incheindu-se protocoale de colaborare cu diversi agenti economici specializati in colectarea deseurilor provenite din echipamente si corpuri de iluminat, precum si a celor provenite din ambalaje de hartie/carton, plastic si sticla avandu-se totodata in vedere sprijinirea programelor de reciclare si valorificare a acestora.

Principalul obiectiv rezultat din politica de mediu a MEDSTAR General Hospital este reducerea consumului de resurse si a volumului deseurilor rezultate din activitatile desfasurate, acordandu-se o deosebita atentie respectarii si conformarii permanenta cu actul de reglementare, cu cerintele legale si cu alte cerinte aplicabile, referitoare la aspectele de mediu.

Acces nevazatori

Descarcati programul NonVisual Desktop Acces, care ofera persoanelor cu dizabilitati vizuale posibilitatea de a consulta site-ul nostru.

Apasa AICI

Urmareste-ne pe Facebook

Urmareste-ne pe Facebook

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
×