TESTE RAPIDE COVID-19 | MEDSTAR General Hospital

MEDSTAR General Hospital va oferă posibilitatea efectuării testului rapid în vederea detectării diferențiate a anticorpilor IgM / IgG față de virusul SARS-COV 2 în probele de sânge.

Măsura testării a fost adoptată pentru protecția pacienților care se adresează spitalului nostru, în contact cu alți pacienți și personalul medical, în cadrul serviciul de triaj epidemiologic. Pentru situațiile diagnosticate pozitiv pentru anticorpii IgG / IgM se completează testarea cu RT-PCR pentru confirmarea diagnosticului.

Testele rapide sunt recomandate, în prezent, pentru screening-ul infecției cu SARS-COV 2, pentru persoanele simptomatice sau asimptomatice, pentru a recunoaște un posibil contact infectant. Potrivit ultimelor investigații epidemiologice, perioada de incubație a infecției cu SARS-COV 2 este între 3 și 14 zile. În această perioadă, persoana infectată este considerată contagioasă.

Testele fals negative sau fals pozitive pot surveni ca urmare a unei activități legate între SARS-COV 2 și celelalte coronavirusuri sau virusuri gripale.

Aplicarea test-kitului este foarte simplă: sunt necesare două picături de sânge capilar din vârful degetului și două picături de flux. Testul este evaluat după 20 de minute. Dacă doar coloana “C” este colorată, nu s-au detectat anticorpi împotriva virusului. Dacă una sau ambele linii de test IgM și / sau IgG prezintă o colorație după 20 de minute, anticorpii împotriva virusului sunt prezenți, astfel încât o infecție acută sau anterioară cu SARS-COV 2 este cel mai probabilă. Dacă o linie de test IgM pozitivă este vizibilă, infecția se află într-o fază ulterioară a bolii (11 zile sau mai mult).

Rata de conformitate negativă este 99,8% (rata de specificitate).

Rata de conformitate pozitivă:

Etapa timpurie, zona zilei 4-10: IgM, 70%

În stadii târzii, zona zilei 11-24: IgM, 92,3%

În stadii târzii, în zona zilei 11-24, IgG, 98,6%.

Rezultatele acestor teste nu sunt însă suficiente pentru diagnosticarea sau excluderea infecției cu SARS-COV 2, astfel că, în cazul unei suspiciuni, specialiștii recomandă testarea RT-PCR.

În cadrul Laboratorului MEDSTAR 2000 efectuăm analize pentru anticorpi anti SARS-COV 2 IgM și anticorpi anti SARS-COV 2 IgG, metoda de lucru utilizată fiind metoda imunocromatografică.

Testele se efectuează la cerere, persoanele interesate adresându-ne, în prealabil, o solicitare telefonică sau la prezentarea în spital.

În contextul actual, numărul de teste disponibile este limitat, astfel că vom putea onora solicitările în funcție de stocul existent la momentul respectiv.

Pretul testării – 145 lei.

Informații suplimentare la numărul de telefon 0241.940

Acces nevazatori

Descarcati programul NonVisual Desktop Acces, care ofera persoanelor cu dizabilitati vizuale posibilitatea de a consulta site-ul nostru.

Apasa AICI

Urmareste-ne pe Facebook

Urmareste-ne pe Facebook

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
× Cu ce te pot ajuta?