Artrita reumatoida

artrita-reumatoida.jpg

Artrita reumatoida, ce trebuie sa stiti:

* Aveti in vedere diagnosticul de artrita reumatoida in cazul tuturor pacientilor cu durere articulara, edem si rigiditate musculara matinala ce dureaza peste 30 de minute.

* Daca simptomele fie afecteaza articulatiile mici sau mai mult de o articulatie, fie se manifesta timp de peste trei luni, oferiti trimitere la un consult de specialitate in decurs de doua saptamani.

* Initierea tratamentului cu medicatie antireumatica modificatoare de boala (inclusiv metotrexat), in special in primele trei luni de la debutul simptomelor, poate sa incetineasca progresia bolii si sa amelioreze simptomele, functionalitatea si calitatea vietii.

* Cand suspectati artrita reumatoida cereti radiografia articulatiilor simptomatica si masurati factorul reumatoid, viteza de sedimentare a hematiilor si proteina C reactiva, dar fara a amana trimiterea la un consult de specialitate, deoarece rezultatele negative nu exclud diagnosticul.

Este o artrita autoimuna, poliarticulara, caracterizata prin distrugerea progresiva si deformarea articulatiilor periferice. Din cauza invaliditatii create de artrita reumatoida, 28% dintre persoanele afectate renunta la serviciu in decurs de un an. Aspectele relevante ale examenului clinic le apreciaza medicul reumatolog.

MEDSTAR General Hospital

Acces nevazatori

Descarcati programul NonVisual Desktop Acces, care ofera persoanelor cu dizabilitati vizuale posibilitatea de a consulta site-ul nostru.

Apasa AICI

Urmareste-ne pe Facebook

Urmareste-ne pe Facebook

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support